Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Familjeföretaget återställs till vad det en gång var med Wood-Mizer LT20 i Cote d’Azur, Frankrike

Restoring Family Sawmilling Business with Wood-Mizer LT20 in Cote d’Azur, France

 

Spinelli Palanca Services har mer än hundra års erfarenhet av beskärning, avverkning, markröjning med mera. Familjeföretaget grundades 1912 i Castagniers, Frankrike, och har utvecklats under generationer och ständigt anpassat sig till kundernas krav. 2014 tog Sebastien Spinelli över verksamheten för att fortsätta familjens arv och samtidigt bevara den höga kvaliteten på tjänsterna.  

”Att arbeta med trä är något som går i familjen”, förklarar Sebastien Spinelli, företagets delägare. ”Jag lärde mig allt om trä från min morfar och pappa, som arbetat som timmermän och sågverkare. Min pappa, Didier Spinelli, utvecklade sågverksföretaget i Castagniers, varpå jag började hos honom 2014. Jag och mina affärspartner Cyril Palanca och Jean-Pierre Castiglia bestämde oss för att omstrukturera företaget i syfte att återskapa dess ursprungliga företagsstruktur. Med hjälp av Wood-Mizers maskiner och verktyg har vi lyckats skapa en timmerhandel i Cote d'Azur.”

Nuförtiden finns Spinelli Palanca Services i L'Able nära Malaussène, bara 45 minuters bilresa från Medelhavskusten. Utöver att producera högkvalitativt virke för olika konstruktioner och strukturer erbjuder företaget beskärning, gallring och trimningstjänster för alla typer av träd och på alla höjder. De underhåller också privata och offentliga grönområden och säljer högkvalitativ ved. ”Vi är ett team av passionerade människor som ägnar sina färdigheter och sin expertkunskap åt att tillhandahålla olika trärelaterade tjänster, samtidigt som vi respekterar miljön. Vi är PEFC-certifierade och tillhör det globala programmet som främjar ansvarsfullt och hållbart skogsbruk”, försäkrar Sebastien.

 

 

Medarbetarna på Spinelli Palanca Services har god utbildning inom skötsel av trädgårdar, parker och skog. De är vana vid att arbeta under svåra förhållanden, såsom uppe på höga berg, och utför sina tjänster enligt konstens regler och i enlighet med alla säkerhetsstandarder, och alltid med respekt för miljön. 

Spinelli Palancas sågtjänster bygger helt och hållet på Wood-Mizers verktyg och maskiner. ”Vi började samarbeta med Wood-Mizer för cirka två år sedan, efter att ha hittat information om Wood-Mizer online. Vi köpte ett stationärt LT20-sågverk med en 7,2 m lång bänk, samt kantverket EG300. Operatören använder bladslipen BMS250 och tandskränkaren BMT150 för att underhålla originalbladen från Wood-Mizer. Sågverket LT20 är den viktigaste maskinen i vår sågverkstad eftersom den hjälper oss tillföra värde till vårt lokala trä och gör att vi kan förse våra kunder med produkter av bästa kvalitet”, säger Sebastien. 

”Med vårt LT20-sågverk med förlängd bänk producerar vi de långa balkar som efterfrågas av hus- och takbyggnadsbranschen. Vi hämtar barrträ som tall, gran och ädelgran från de lokala skogarna i dalen och framställer olika snickeriprodukter för bostäder, beklädnad och takläggning. Vi är också framgångsrika inom trädgårds- och landskapsinredning”, påpekar Sebastien. ”Kunderna tenderar att vilja köpa produkter tillverkade av lokalt trä. Man förstår liksom värdet av det lokala arvet. Våra produkter bygger på regionala traditioner och krav. Vi följer de traditionella snickerimönster som man traditionellt sett använt sig av i Cote d'Azur-området, och skapar landskapsinredningar som är karakteristiska för Medelhavskusten.”

 

 

Den andra Wood-Mizer-maskinen som körs på Spinelli Palanca Services är kantverket EG300. Det kompletterar LT20-sågverket väl och ökar effektiviteten i virkesproduktionen. ”Det är en användbar maskin som snabbt och enkelt sågar bort de grova kanterna från ett block. Även med en mindre utbildad operatör kan vi avsevärt påskynda processen med att tillverka kvalitetsbrädor. I dag kör vi den bara med två klingor, men i framtiden vill vi installera fem klingor och såga helt perfekt fyrkantiga brädor”, säger Sebastien.   

För Spinelli Palanca Services ser framtiden ljus ut, de kommer nämligen snart att expandera med det industriella sågverket WB2000, med tillhörande stocklastnings- och materialhanteringsutrustning. ”Vi vill bygga en industriell såglinje i samarbete med staden och lokala föreningar som hjälper oss ekonomiskt. I och med sågverket WB2000 kommer vi öka vår produktivitet, vilket ger mer värde till det lokala träet och förser fler kunder med kvalitetsprodukter”, förklarar Sebastien Spinelli. 

”Jag rekommenderar Wood-Mizers produkter till alla sågverkare och träarbetare som söker efter effektiva, pålitliga och prisvänliga lösningar för träbearbetning. Vi försökte jämföra Wood-Mizers sågverk med konkurrerande märken, men ingen kunde matcha Wood-Mizers perfekta förhållande mellan pris och kvalitet. Nu arbetar Wood-Mizers ingenjörer på att ta fram den konfiguration av industrilinjen WB2000 som bäst passar våra krav”, säger Sebastien. 

 

 

Sebastien Spinelli är en framgångsrik och respekterad entreprenör som förser regionen med högkvalitativa träprodukter, trädgårdsskötsel, landskapsarkitektur och skogsbrukstjänster. Hans företag gick med på att vara värd för Wood-Mizers French Open Days, och välkomnade dussintals kunder som ville titta på de senaste produkterna och lösningarna från Wood-Mizer. Under 29 och 30 mars 2023 demonstrerade Wood-Mizer sitt klassiska sågverk LT40 Mobile, LT20 WIDE Mobile, LT15 CLASSIC WIDE Mobile samt det stationära långbänkssågverket LT20, kantverket EG300 och bladunderhållningsutrustningen som används av Spinelli Palanca Services. 

För att lära dig mer om de produkter och tjänster som erbjuds av Spinelli Palanca Services kan du besöka deras officiella webbplats: https://www.spinelli-palanca.fr/ 

 

 

***