Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Förstå sågblad

Välja rätt sågblad

Att använda det bästa sågbladet är nyckeln till att öka produktionen, förbättra skärkvaliteten och sänka kostnaderna för sågverket eller klyvsågningen. För sågning av allt från grön barrved till skrovligt lövträ erbjuder Wood-Mizer ett branschledande urval av sågblad med mer än 100 kombinationer baserat på profil, bredd, tjocklek, tandavstånd och material för alla typer av sågning eller klyvsågning.

Hur man förlänger sågbladens livslängd

Slipp stillestånd och håll sågen igång med dessa 10 tips för att öka bandsågbladets livslängd.

Välja rätt sågblad

Med hundratals kombinationer baserade på profil och material är varje tand i Wood-Mizers sågblad exakt skränkt av datorstyrd utrustning och helt profilslipat från tand till tand med superslipande teknik för att säkerställa prestanda av högsta kvalitet.

Mineralolja för din bladsliparutrustning

Ren mineralolja förlänger livslängden hos din CBN-slipskiva. Att använda fel typ av olja kan skada din CBN-slipskiva genom att täppa igen dess fina yta. När den är igentäppt kan den inte rengöras. Det resulterar i att CBN-skivan inte slipar optimalt och börjar lämna brännmärken på bladen.

Slipa dina egna klingor

Med hjälp av Wood-Mizers utbud av utrustning för slipning och skränkning kan du själv hålla dina sågklingor i bra skick. Här är några tips för dig som funderar på att börja med det.

Att slipa och skränka dina egna blad – en introduktion

Korrekt underhåll av dina blad bidrar till att de håller sig vassa längre och kan slipas flera gånger. Wood-Mizer rekommenderar att du låter dina blad vila i upp till en dag innan de återmonteras på sågverket. Det låter metallen ”slappna av” och ger rent generellt längre livslängd.

Artiklar 7 till 12 av totalt 12

Page