Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Tekniska tips

Mobilt sågverksarbete på entreprenad i Skottland

Fem tips om hur man bedriver sågverksarbete på entreprenad från en erfaren skotsk sågverkare. Se den här intervjun för att få fler tips om hur man bedriver sågverksarbete på entreprenad med ett mobilt sågverk.

Swedish Homestead: Söker du en hobby som betalar för sig själv? Fundera på att köpa ett sågverk!

En svensk lantbrukare delar med sig av tre tips att tänka på för att fatta rätt beslut när man köper ett sågverk. Det är en kombination av vad han lärt sig från sin far och av egen erfarenhet. Låt oss presentera en serie hemmagjorda videor från en tre generationer tysk-amerikansk lantbrukarfamilj som bygger upp familjens liv på en stor bondgård i hjärtat av den svenska landsbygden.

Låt oss presentera Wood-Mizers dubbelaxlade klyvsåg MR200

Wood-Mizer lanserar en ny industriell klyvsåg – en mångsidig, högeffektiv maskin med två axlar, vardera med upp till 12 sågklingor och kapacitet att såga upp till 200 mm tjockt timmer.

Hur man servar ett sågverk

Alla som använder Wood-Mizer-sågverk bryr sig om hur effektivt sågverket är. För att maximera sågtiden måste du regelbundet kontrollera och byta ut reservdelar så att du kan undvika onödiga arbetsstopp. Följ råden nedan så får du garanterat en lång, stoppfri drifttid med ditt sågverk.

Wood-Mizers industriella sågverkslinje

Vår industriella sågverkslinje kallad Wood-Mizer ger hög avkastning, har simpel design och billiga skärverktyg som kan bearbeta trä utan krav på sortering eller avbarkning. Wood-Mizers industriella linjer har visat sig vara framgångsrika på begränsade verkstadsytor med låg energiförbrukning. Och det är bara några av de fördelar med Wood-Mizer som gör det möjligt att generera en bra vinst genom kraftigt förbättrad effektivitet vid sågning av stora mängder material.

Mineralolja för din bladsliparutrustning

Ren mineralolja förlänger livslängden hos din CBN-slipskiva. Att använda fel typ av olja kan skada din CBN-slipskiva genom att täppa igen dess fina yta. När den är igentäppt kan den inte rengöras. Det resulterar i att CBN-skivan inte slipar optimalt och börjar lämna brännmärken på bladen.

Justering av bladguiderullar

Bladguiderullar ger extra precision och stabilitet till bandsågblad under sågning. De styr också bladets position i förhållande till sågverksbänken. För att kontrollera om dina bladguiderullar är inställda korrekt behöver du använda en särskild linjal som levererades med ditt sågverk.

Lämpligt eget lager av reservdelar till Wood-Mizer sågverk

Det är viktigt att ha ett mindre lager av reservdelar hemma för att undvika driftstopp. Wood-Mizer har förberett en lista med de mest gångbara reservdelarna, att kunna byta dessa direct spar tid och pengar.

Slipa dina egna klingor

Med hjälp av Wood-Mizers utbud av utrustning för slipning och skränkning kan du själv hålla dina sågklingor i bra skick. Här är några tips för dig som funderar på att börja med det.

Att slipa och skränka dina egna blad – en introduktion

Korrekt underhåll av dina blad bidrar till att de håller sig vassa längre och kan slipas flera gånger. Wood-Mizer rekommenderar att du låter dina blad vila i upp till en dag innan de återmonteras på sågverket. Det låter metallen ”slappna av” och ger rent generellt längre livslängd.

Artiklar 31 till 40 av totalt 40

Page