Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Artiklar

Wood-Mizers maskiner sågar ek på Welsh Customer Days 2023

2023 hölls de årliga Wood-Mizer Customer Days vid Oak Frame Company i Saint Asaph, Norra Wales. Simon Belfield, en passionerad sågverkare och företagsägare, specialiserar sig på att tillverka olika ek- och lärkprodukter, däribland färdiga stugor, lusthus, garage och trädgårdsskjul, men framför allt ektak och stommar. ”Jag har alltid tyckt om att arbeta med trä”, säger Simon. ”Trä tilltalar alla. Det kan användas på så många sätt. När allt kommer omkring är det en rent fenomenal produkt.”

Sågning, osttillverkning och gårdsturism i de slovenska alperna

En slovensk lantbrukare berättar om livet i hans bergsby, varför de bestämde sig för att köpa ett sågverk och hur det nu hjälper lokalsamhället.

Att bygga herdestugor i de franska Alperna med Wood-Mizers maskiner

Vid sidan av att bygga högkvalitativa timmerstugor åt herdarna använder Aleksander Salicis, en snickare från Plan du Verdon i de franska Alperna, lokalt trä för att tillhandahålla snickeritjänster och produkter till sina kunder. Aleksander använder sig av flera Wood-Mizer-maskiner i sitt såg- och träbearbetningsföretag, Salicis Charpente.

Sågning hos en dörrtillverkare i Indonesien

Genom kloka investeringar i sågverksutrustning har en indonesisk dörrtillverkare förbättrat sågkvaliteten, optimerat produktiviteten och förbättrat avkastningen från tropiskt timmer.

Möbeltillverkning i Niedersachsen, Tyskland

Stora stockar är ofta billiga men svårare att hantera; endast några få kan bearbeta dem. Dessa svårigheter stoppade dock inte Jan Narten, en ung träarbetare från Tyskland som sågar stora stockar och tillverkar unika trämöbler.

Året runt-sågning i Haut-Verdon-dalen med det mobila sågverket LT70 från Wood-Mizer

”Jag heter Serge Jourdan. Jag äger ett mobilt sågverk i Haut-Verdon-dalen i Beauvezer i de franska Alperna. Varför valde jag LT70? För att det är enkelt att förflytta. Jag arbetar i ett bergigt område och även om jag kör i bergspass och på skogsstigar på 2 400 m höjd, kan jag alltid få med mig sågverket på dragkroken. Den här maskinen körs nästan varje dag – året runt!”

Sågar is till nederländska fester och evenemang

The Rocks ICE company från Nederländerna skapar extravaganta isskulpturer och isblock för catering, prestigefyllda evenemang, klubbar, restauranger och hotell.

Det legendariska sågverket Wood-Mizer LT40: Hör vad sågare säger om den här maskinen

Det första sågverket från Wood-Mizer designades 1982. Sedan dess har Wood-Mizer tillverkat fler än 100 000 sågverk – varav en betydande del varit av modell LT40. Vad gör den här maskinen så unik?

Sågning av virke till stugor i Michigan, USA

Steve Kesti, ägaren av Backwoods Lumber Company som ligger i Michigan, blev intresserad av träbearbetning redan i barndomen. ”Ända sedan jag var barn har jag alltid velat bygga en stuga i skogen”, minns Steve. Hans far var snickare och efter att ha tagit en snickerikurs i gymnasiet följde Steve i sin fars fotspår och blev själv snickare. ”Jag har arbetat som snickare tills jag så småningom började bygga hus åt andra människor”, säger Steve.

Att såga i de franska Alperna med ett mobilt Wood-Mizer LT70-sågverk

Vilket är det bästa sågverket för arbete i bergiga områden? Att såga i Alperna kräver mycket karaktär och beslutsamhet. Att bogsera ett sågverk upp för bergsvägar kan vara en utmaning även för de mest erfarna. Utöver färdigheter och praktiska kunskaper om trä, behöver man rätt utrustning för att göra ett bra jobb.

Artiklar 11 till 20 av totalt 83