Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Artiklar

Historian bakom sågverket LT40: Uppgraderingar av blad och bladguidesystem

Sågverksindustrin i Polen under sent 80-tal ansågs vara gammaldags och ineffektiv, då den i huvudsak förlitade sig på stora, tunga ramsågverk. De använde tjocka och breda blad för att såga stockar, vilket begränsade timmerproduktionen avsevärt. I början på 90-talet fick branschen ett genombrott då Wood-Mizers första mobila sågverk LT40 lanserades – ett sågverk som gjorde det möjligt för vanligt folk att omvandla stockar till virke, snabbt, enkelt och mobilt.

Smart användning av stadsvirke i London

London Plane Tree (Platanus x acerifolia) är en blandning mellan amerikansk platan och orientalisk platan. Ett sådant träd stod tills för ett tag sedan vid Eric Street. I ungefär 130 år har det fångat upp koldioxid ur Londons smog och varit hem åt otaliga skalbaggar och insekter.

Stan från Kanada bygger sig ett växthus

I åratal drömde Stan Kujala om att bygga ett växthus på sin strandfastighet i Port Alberni, British Columbia. ”Min fru och jag har entusiastiskt odlat grönsaker i åratal”, säger Stan. ”Vi har alltid velat bygga ett växthus för att förlänga odlingssäsongen.”

Historian bakom sågverket LT40: Uppgraderingar av såghuvud och manöverpanel

I DAG kallas vårt sågverk LT40, som skapades 1982, för ”legendariskt”. Detta då det för alltid har ändrat hur människor omvandlar stockar till virke. Det har gjort det möjligt för vanligt folk att snabbt och effektivt producera färdiga brädor och balkar. Men viktigast av allt – det är mobilt!

Hållbar skogsförvaltning för lokala samhällen i Italien

Under de senaste 20 åren har Alta Val di Suza skogskonsorti i Turin, Italien, förlitat sig på Wood-Mizers sågverk för att uppnå två mål med hållbar skogsförvaltning – att skydda miljön och att på ett effektivt sätt använda råvirke.

En ny ekonomi växer fram ur fallna och döende stadsträd

New York Heartwoods är ett kvinnoägt socialt företag i Warwick, New York. Företaget grundades 2010 med uppdraget att regenerera skogens vitalitet och maximera värdet av döende och fallna stadsträd. En av företagets medgrundare, Megan Offner, delar sin vision om nya marknadsnischer som skapas ur denna nya, framväxande ekonomi.

Wood-Mizers sågverk och träbearbetningsutrustning hjälper till att utveckla den svenska träförädlingen

Vårt land är ett land med anrika träbearbetningstraditioner där vi tar väl hand om den skog som täcker två tredjedelar av vår landyta. Vår skog är välskött och träbearbetningsindustrin har en ledande roll i Sveriges ekonomi. Otaliga skogsbrukare, sågverkare och snickare över hela Sverige förlitar sig på utrustning från Wood-Mizer för att framgångsrikt driva sina träföretag.

Hållbar offentlig skogsförvaltning i Katalonien med ett sågverk från Wood-Mizer

MMBB-projektet, som förenat flera samhällen i Katalonien, utvecklar framgångsrikt en cirkulär ekonomi för effektiv och avfallsfri användning av trä från offentliga skogar.

Revolutionerande teknik på två hjul – födelsen av en ny sågverksteknik

2022 firar vi 40-årsdagen för det kända sågverket LT40 från Wood-Mizer, som revolutionerade hur människor runt om i världen använder sågverk. Detta orange sågverk med ett karaktäristiskt såghuvud hängt över sågverksbänken, två hjul och en kulkoppling har blivit erkänt och populärt bland kunder över hela världen. I dag är LT40 känt som ett ”legendariskt” sågverk.

Inspirerande projekt från Kanada: Bygget av ett gästhus intill en bäck

Gå över en liten gångbro från Andrew Koesslers hus i British Columbia, Kanada, så hittar du hans senaste skapelse – ett pittoreskt gästhus alldeles intill bäcken med ett loft med dubbelsäng, en sittgrupp på entréplan och ett pentry med rinnande vatten.

Artiklar 31 till 40 av totalt 83